Cateva ponturi pentru montajul masinii de spalat
Daca ati achizitionat o masina de spalat automata, urmeaza etapa de montaj. Multi se sperie de aceasta operatie, deloc dificila. Ea necesita, totusi, sa stiti cateva lucruri si sa aveti sculele si accesoriile necesare. Desigur, un instalator poate rezolva in locul dumneavoastra aceasta operatie, daca doriti sa scapati de montajul masinii de spalat. Altfel, daca doriti sa o montati chiar dumneavoastra, iata cateva ponturi de care aveti nevoie.
Primul pas in montaj masini de spalat
Masina de spalat vine cu o carte tehnica pe care este recomandat ca, in prima faza, sa o cititi cu atentie. Deci, inainte de a va apuca de treaba, luati loc si parcurgeti informatiile. Carticica trebuie sa aiba si sectiunea dedicata pentru montaj masini de spalat. Cititi cu atentie acest capitol! O sa vedeti ca acolo este mentionat faptul ca, inaintea montajului masinii de spalat, trebuie sa desfaceti elementele de siguranta care tin cuva nemiscata in timpul transportului!
Deci, al doilea pas in montajul masinii de spalat, este sa reperam aceste elemente de siguranta – care sunt niste suruburi mai mari fixate in diverse pozitii – si sa indepartam.
Desigur, un instalator cu experienta in montaj masini de spalat, nu are nevoie de parcurgerea acestor informatii, el fiind familiarizat cu procesul intreg. Deci, cu siguranta, un instalator va termina treaba in locul dumneavoastra, mult mai repede.
De ce scule si accesorii am nevoie pentru montajul masinii de spalat?
Daca ati hotarat sa va montati singur masina de spalat, veti avea nevoie de o cheie franceza, banda de teflon, un filtru anticalcar, un covoras de cauciuc, un teu pentru teava de apa rece si inca un teu pentru scurgerea de la chiuveta.
Haideti sa vedem ce vom face cu fiecare dintre acestea.
Cheia franceza va fi cea cu care veti lucra de-a lungul intregului proces. Un minim de experienta va fi necesar pentru a va descurca cu ea.
Banda de teflon, sau banda izolanta, si chiar niste calti de in, vor fi necesare pentru a izola foarte bine legaturile pe care le veti face intre furtunul de alimentare al masinii de spalat si teava de alimentare cu apa rece – sau, daca folositi un teu pentru a realiza o bifurcatie din aceasta teava, veti folosi banda si caltii pentru a izola conectarea la acest teu. Veti mai avea de realizat o conectare la scurgere, deci inca o izolatie de realizat, intre furtunul de evacuare al masinii de spalat si scurgere – care se poate face in sifonul de la chiuveta, tot printr-un teu.
Filtru anticalcar se monteaza pe furtunul de alimentare al masinii. El va va ajuta, cu un pret minim care se va dovedi o investitie benefica pentru viitor, sa protejati masina de spalat de depunerile de calcar. Efectiv nu va mai fi nevoie sa folositi alte produse anticalcar din comert, daca, la montajul masinii de spalat, ati adaugat si acest filtru anticalcar!
Covorasul de cauciuc este recomandat pentru a aseza masina de spalat pe el si a reduce vibratiile din timpul procesului de stoarcere. Aceste vibratii, in timp, pot contribui la deteriorarea masinii de spalat. Putem prevedea acest neajuns prin a reduce, inca de la montajul masinii de spalat, vibratiile.
Cheama acum un instalator autorizat ANRE
Suna la 0722 974 760 sau solicita online.
Etapele montajului masinii de spalat – pe scurt
Scoaterea suruburilor care fixeaza cuva;
Pozitionarea masinii de spalat pe covorasul de cauciuc si reglarea picioruselor astfel incat ea sa fie cat mai fixa;
Conectarea furtunului de alimentare al masinii la teava de apa rece si, totodata, montarea filtrului anticalcar intre acestea – nu uitati sa izolati cat mai bine conexiunile cu banda izolanta si calti;
Conectarea furtunului de evacuare la scurgere – nu uitati sa izolati cat mai bine conexiunea cu banda izolanta si calti.
Ai achizitionat o masina de spalat si ai nevoie de un instalator care sa o monteze? Instalatorii Mesterul Casei monteaza orice tip de masina de spalat.
Esti de felul tau mester si doresti sa montezi masina de spalat singur? Iata care sunt pasii:
Despachetare
Dezambaleaza masina de spalat. Verifica ca aparatul sa nu fi fost deteriorat pe durata transportului. Daca este deteriorat, nu il conecta la priza si ia legatura cu magazinul.
Indeparteaza suruburile de fixare a cuvei, cauciucul cu respectivul distantier, situate in partea din spate
Introdu capacele din plastic in orificiile ramase libere.
Nivelare
Instaleaza masina pe o suprafata plana si rigida, fara a o sprijini de ziduri, mobila sau altceva. O nivelare precisa confera stabilitate masinii si evita vibratii, zgomote sau deplasari pe durata functionarii. In cazul mochetelor sau a unui covor, reglati piciorusele astfel încat sa existe sub masina de spalat un spatiu suficient pentru ventilare.
Conectarea furtunului de alimentare cu apa.
Inainte de conectare, lasa apa sa curga pentru a se limpezi. Introdu garnitura a (din punga cu accesorii) in extremitatea furtunului de apa, insurubeaz-o la un robinet filetat de apa rece. Conecteaza furtunul de alimentare cu apa la aparat, insurubandu-l la un robinet filetat de apa rece, in partea din spate, dreapta.
Fi atenti ca furtunul sa nu fie nici curbat nici indoit.
Conectarea furtunului de evacuare.
Conecteaza furtunul de evacuare, fara a-l îndoi la o conducta de evacuare sau la o gura de evacuare a apei, situate între 65-100 cm de pamant. Nu este recomandabila folosirea furtunurilor de prelungire; daca este indinspensabil, furtunul de prelungire trebuie sa aiba acelasi diametru cu furtunul original si nu trebuie sa depaseasca 150 cm.
Legatura electrica
Priza sa fie cu impamantare
Priza sa poata suporta sarcina maxima de putere a masinii, indicata in tabelul “Date tehnice”
Tensiunea de alimentare sa fie cuprinsa in valorile indicate in tabelul “Date tehnice”
Priza sa fie compatibila cu stecherul masinii de spalat.
Dupa instalarea masinii, priza de curent trebuie sa fie usor accesibila.
Nu folositi prelungitoare si prize multiple.
Cablul nu trebuie sa fie îndoit sau comprimat.
Cablul de alimentare trebuie sa fie înlocuit doar de tehnicienii autorizati ANRE.