Suna acum la

0722 974 760

Suna acum la
Cere oferta

Tot ce trebuie sa stim despre montaj baterie cada

Multi dintre noi au optat pentru dotarea baii cu o cada si nu cu un dus! Mai ales cei care sunt dornici de bai lungi, cu saruri, la lumina lumanarilor. Tot farmecul dispare, insa, daca robinetii nu mai functioneaza corespunzator! Fie nu mai avem presiune la apa rece sau calda, fie dusul abia mai taraie, fie robinetii curg si creeaza infiltratii deloc agreate de vecini!

Aveti baia dotata cu cada si robinetii nu mai functioneaza corespunzator? Mai mult, vreti sa instalati o baterie de cada noua, moderna si aveti nevoie de cateva informatii? Cititi randurile care urmeaza.

 Se pare ca vremea bateriilor cu obertainer a apus, ea facand loc modelelor noi cu bila! Cu mult mai aspectuoase si mai elegante decat cele vechi, acestea noi sunt si mai rezistente, avand totusi un mare dusman si anume depunerile de calcar. Daca nu mai functioneaza corespunzator, in prima etapa se poate incerca demontarea bateriei de la cada si inlaturarea depunerilor de calcar, dar, de cele mai multe ori, in cazul bateriilor cu bila, aceasta operatie nu prea de rezultate, asa ca va fi nevoie de o schimbare completa si veti avea nevoie de o manopera de montaj baterie cada!

E adevarat ca cele cu obertainer, desi se stricau mai des, erau mai usor de reparat, dar, bateriile noi, fara nicio indoiala, sunt cu mult mai rezistente. Ele prezinta, insa, dezavantajul ca nu prea se pot repara si, de cele mai multe ori trebuie schimbate.

La cine apelam daca avem nevoie de montaj baterie cada?

Cu siguranta ca primul gand care v-a trecut prin cap a fost sa puneti mana pe telefon si sa sunati pe la rude si prieteni ca sa ii intrebati daca nu stiu un instalator priceput. Dar, inainte de a va grabi sa chemati un particular, e bine sa stiti ca sunt firme specializate in domeniu si care, la operatia de montaj baterie cada, ca de altfel, la orice alta operatie de montaj, va ofera cateva avantaje majore, pe care un particular nu le poate oferi:

Garantia pentru cativa ani a manoperei si a pieselor folosite;

Respectarea tuturor standardelor si normelor in vigoare;

O lucrare de calitate si realizata in timp scurt;

Preturi corecte si transparente cunoscute inca de la inceput;

Factura si chitanta pentru manopera si piesele inlocuite – daca a fost cazul;

Proces verbal de instalare.

Cheama acum un instalator autorizat ANRE

Suna la 0722 974 760 sau solicita online.

 Tipuri de montaj baterie cada

In functie de tipul si de modelul bateriei, variaza si tipul montajului. Poate fi vorba despre o baterie orizontala sau verticala, cu monocomanda sau comanda duala, cu dus sau fara dus! Sunt baterii care se monteaza pe perete si, mai rare, cele care se pot monta pe cada. Acestea din urma necesita o mai mare atentie la montaj, mai ales daca va fi necesara gaurirea cazii pentru a crea spatiul necesar montajului bateriei de cada.

Desigur, montajul bateriei de cada il vom face dupa ce am montat cada! Mai mult, e recomandat ca bateria sa o achizitionam dupa ce am vazut cada montata, ca sa stim exact ce model s-ar potrivi cel mai bine!

Reguli montaj baterie cada

Bateria pentru cada trebuie montata in locul cel mai convenabil si anume la 10 – 15 cm inaltime fata de cada.

Inainte de a trece la montaj baterie cada ne asiguram ca toate conductele – atat cea de apa rece cat si cea de apa calda, dar si racordurile excentrice – sunt in pozitia convenabila.

Dusul, sau suportul de dus, se va monta la o inaltime convenabila si intr-o pozitie foarte accesibila.

Gaurirea faiantei si a gresiei se va face numai cu o masina cu burghiu vidia si fara rotopercutor.

Alegerea de la inceput o unui Instalator Autorizat va poate scuti ulterior de costuri suplimentare si de pagube neprevazute. Lucrarile beneficiaza de o garantie de 2-5 ani.