Suna acum la

0722 974 760

Suna acum la
Cere oferta

Cum trebuie sa arate chiuveta potrivita pentru un montaj simplu si rapid

Te-ai mutat in casa noua si ai nevoie de sprijin pentru montaj aparatura electrocasnica ori la instalatiile sanitare: chiuveta, lavoar sau obiecte sanitare? Nu incerca sa rezolvi singur probleme, care nu se afla in atributiile tale, mai ales daca nu ai experienta si pregatirea necesare. Cel mai indicat si potrivit este sa cauti un tehnician sanitar, care sa te ajute.

De exemplu, in situatia in care ti-ai achizitionat o chiuveta cu doua sau mai multe cuve, cu picurator sau cu un sistem de fixare mai complex, cu atat mai mult este indicat sa nu te bagi. Lasa astfel de treburi pe mana unui specialist. Nu doar ca te va ajuta sa montezi o chiuveta sau sa instalezi un vas de toaleta intr-un timp cat mai scurt, ca la carte, dar te va scapa si de neplaceri ulterioare sau fel de fel de complicatii.

Chiuveta de la bucatarie, din granit, inox sau alte materiale, mai speciale si montajul ei se poate dovedi o treaba complicata, chiar si pentru un specialist. Ea trebuie sa fie prioritatea numarul unu atunci cand trebuie sa montezi obiectele sanitare din locuinta. Fara ea nu poti gati, manca si nici spala vasele. Deci, fa in asa fel incat sa o ai déjà cumparata in momentul in care ti-ai achizitionat mobilierul de bucatarie.

Ce trebuie sa iei in calcul, la cumpararea unei chiuvete, pentru a facilita montajul ei

Locul si pozitia acesteia. Chiuveta se monteaza in functie de locul pe care il ai la dipozitie in bucatarie. Daca spatiul este undeva in colt, chiuveta trebuie sa aiba forma potrivita pentru a se putea monta in acel loc. Pe piata se gasesc nenumarate astfel de modele. Ca sa nu dai gres, cere sfatul unui specialist. El va sti, unde este mai potrivit sa plasezi chiuveta si care este modelul potrivit sau magazinul de unde o poti achizitiona. Ulterior, de montajul chiuvetei se va ocupa specialistul.

Pozitionarea tevilor de scurgere. Chiuveta nu trebuie asezata la o distanta mare fata de teava de scurgere, deoarece racordul poate sa nu ajunga pana acolo, chiar daca este flexibil. Acesta are o limita de intindere. Astfel, intins la maxim el se poate fisura sau poate iesi din teava de scurgere, iar tu te poti trezi, frecvent cu fel de fel de complicatii si inundatii nejustificate.

Materialul din care este realizata chiuveta. In situatia, in care nu stii care este cel mai rezistent si potrivit material pentru o chiuveta, ca sa nu o schimbi foarte des, ia in calcul si intensitatea cu care este aceasta folosita si persoana care o foloseste cel mai des. Avand in vedere ca este mai intens folosita decat lavoarul, cel mai potrivit si accesibil model este cel din inox. Insa, mai rezistent si putin mai costisitor este modelul din granit sau compozit.

Dimensiunea chiuvetei. Lungimea, latimea si adancimea chiuvetei se stabilesc in functie de mobilier. Daca il faci pe comanda este mai simplu. Specialistul, care iti va lua masura si dimensiunile mobilierului de bucatarie te va ajuta sa stabilesti mai bine, atat locul unde trebuie montata chiuveta, dar si dimensiunile potrivite. Poti sa alegi dimensiunea si in functie de nevoile tale in bucatarie. O chiuveta cu o adancime mai mare si mai multe cuve, e potrivita daca necesitatile familiei tale sunt mai mari ori una simpla cu picurator, practica si simplu de montat. In acest caz montajul chiuvetei poate fi facut de tehnicianul care iti decupeaza blatul si iti monteaza mobilierul de la bucatarie.

Sa aiba toate accesoriile necesare, potrivite formei si dimensiunii chiuvetei. Altfel, daca anumite piese lipsesc, montajul chiuvetei nu se poate realiza si vei fi nevoit sa mai faci un drum la magazinul de unde ai achizitionat-o.

Chiuveta se poate monta, atat pe blat, cat si deasupra sau dedesubtul blatului, in functie de model.

Cheama acum un instalator autorizat ANRE

Suna la 0722 974 760 sau solicita online.

De obicei, chiuvetele de bucatarie sunt prevazute cu un gol de incastrare de 60 de cm.

Este important de retinut ca, chiuveta de la bucatarie, sa se monteze cat mai aproape de o sursa naturala de lumina, de masina de gatit si de figider. In acest fel, munca gospodinei in bucatarie va fi mult mai simpla, daca are toate aceste aparate la indemana.

Daca nu te-ai lamurit, cere sfatul unui specialist, inainte de a cumpara o chiuveta, in asa fel incat montajul si instalarea acesteia sa se faca in conditii normale.

Alegerea de la inceput o unui Instalator Autorizat pentru montaj chiuvete va poate scuti ulterior de costuri suplimentare si de pagube neprevazute. Lucrarile beneficiaza de o garantie de 2-5 ani.