Suna acum la

0722 974 760

Suna acum la
Cere oferta

Pasi simpli pentru montajul wc-ului suspendat sau ingropat

Montajul vasului de toaleta este de obicei o treaba mai complicata decat pare la prima vedere. Avand in vedere ca este un obiect sanitar, ce trebuie montat primul atunci cand se refacere baia sau dupa ce te-ai mutat in casa noua, vasul de WC trebuie sa fie in capul listei de cumparaturi cu obiecte sanitare, necesare in baie.

Vasul de WC poate fi unul care se monteaza suspendat, cu sprijin in perete sau unul ingropat, cu sprijin in podea. Evacuarea dejectiilor se poate face lateral sau vertical, gravitational.

Atentie, insa, la transportarea vasului de toaleta sau a altui obiect sanitar din portelan. Daca nu este transportat cu grija, acesta se poate crapa si nu mai poate fi folosit. Vei fi nevoit sa cumperi altul.

In functie de tipul WC-ului, suspendat sau ingropat in pardoseala, montajul acestuia poate fi usor sau mai complicat. Insa, astfel de operatiuni trebuie lasate in seama unui specialist.

Cum se instaleaza wc-ul suspendat sau ingropat?

Vasul de toaleta se instaleaza in doi pasi simpli, astfel:

Prima data se monteaza vasul de toaleta

Al doilea pas presupune instalarea bazinului de apa

Cheama acum un instalator autorizat ANRE

Suna la 0722 974 760 sau solicita online.

Montajul wc-ului ingropat

In momentul in care se purcede la montarea WC-ului, trebuie acordata atentie sporita scurgerii pentru dejectii, ca sa nu apara surprize neplacute pe viitor. Astfel, in cazul unei scurgeri gravitationale, pe verticala, racordul vasului de toaleta trebuie sa aiba un diametru de 11 cm si sa fie din PVC. In cazul scurgerii laterale, improvizatiile nu isi au locul, panta conductei de refulare presupune o atentie mai mare atunci cand trebuie facut montajul complet. In situatia in care nu se poate realiza panta de scurgere, montajul WC-ului se poate face pe un postament special de beton, gandit in asa fel incat scurgerea sa se poata realiza eficient.

Fixarea definitiva a vasului de WC trebuie facuta abia dupa ce s-au facut toate verificarile de rigoare si au fost pozitionate cum trebuie toate componentele instalatiei.

La fixarea WC-ului in podea se vor folosi holsuruburi, ce se vor prinde la randul lor in diblurile incastrate in suportul de prindere.

Dupa fixarea si montajul vasului de WC, ingropat, se face racordarea lui la instalatia de apa, la rezervorul aferent.

Rezervorul de apa de la WC se poate monta in mai multe feluri. La inaltime, se poate aseza pe vasul de WC daca este dintr-un material mai greu, ori se poate instala putin mai sus decat vasul, la semiinaltime, pentru a face posibila spalarea eficienta a vasului de toaleta. Cele mai recomandate rezervoare de apa sunt cele din ceramica. Se monteaza direct pe vasul de WC si sunt mai rezistente in timp decat cele din plastic. Exista posibilitatea ca rezervoarele de apa sa se monteze, incastrat in perete sau direct pe perete.

In cazul rezervoarelor care se monteaza pe vasul de WC, racordul de apa trebuie ridicat la o inaltime de aproximativ 60 de cm fata de podea si 90 de cm fata de podea, in cazul celor montate la semiinaltime.

Cu cat rezervorul de apa este pozitionat la o inaltime mai mare fata de podea, cu atat apa va avea o cadere mai puternica si va face spalarea vasului de toaleta mai eficient.

 Montajul WC-ului suspendat

Montarea vasului de WC suspendat poate fi o sarcina mai grea decat in cazul celui ingropat in podea.

• Vasul de WC suspendat se monteaza pe un sistem incastrat, un cadru special prevazut cu picioare de sustinere galvanizate, reglabile la inaltime, suporti galvanizati, reglabili pe adancime pentru montajul in perete si piese de legatura pentru fixarea vasului de toaleta. Vasul de WC se fixeaza in perete, pe acest cadru cu ajutorul holsuruburilor, prevazute in kit-ul oferit de producator.

Este o optiune perfecta pentru persoanele care doresc mai mult spatiu in baie si o estetica moderna.

• Dupa fixarea vasului de WC suspendat, se trece la montajul rezervorului. Rezervorul, destinat vasului de WC suspendat, se monteaza ascuns in perete, in spatele cadrului de metal, prins in perete, cu holsuruburi speciale. Intreaga structura incastrata este foarte durabila si poate suporta o greutate de maxim 400 de kilograme.

Nu risca! Selecteaza echipe de profesionisti in vederea unor astfel de lucrari, si nu vei avea parte de surprize neplacute.

Alegerea de la inceput o unui Instalator Autorizat pentru montajul wc-ului suspendat sau ingropat va poate scuti ulterior de costuri suplimentare si de pagube neprevazute. Lucrarile beneficiaza de o garantie de 2-5 ani.