Suna acum la

0722 974 760

Suna acum la
Cere oferta

Manopera montaj obiecte sanitare – cateva reguli si trucuri

Daca ati decis sa va renovati complet baia, sa schimbati nu doar gresia si faianta, ci si toate obiectele sanitare, e bine sa stiti ca sunt cateva reguli care trebuie respectate inca din faza de punere a gresiei si faiantei. Prin montaj obiecte sanitare, intelegem punerea pe pozitie complet functionala a lavoarului, cazii sau cabinei de dus si vasului de WC.

Cine se ocupa de montaj obiecte sanitare

Pentru renovarea completa a baii veti avea nevoie atat de un specialist in faianta si gresie, cat si de un instalator sanitar. Acestia vor fi nevoiti sa lucreze in echipa, pentru ca sunt situatii in care, dupa montajul obiectelor sanitare, urmeaza placarea cu gresie sau faianta a acestora. Sau sunt obiecte sanitare care se incastreaza in pardosea si pereti, cum ar fi cabina de dus.

Pentru montaj obiecte sanitare este recomandat sa apelati la o firma specializata in domeniu pentru ca veti avea cateva avantaje majore:

Primiti garantie pentru manopera si piesele folosite;

Veti lucra cu preturi corecte pe care le veti cunoaste inca de la inceput si nu veti avea surprize neplacute la finalul lucrarii de montaj obiecte sanitare;

Firmele specializate in montaj obiecte sanitare au certificari ISO care le obliga sa respecte anumite standarde de calitate, deci sa ofere lucrari calitative;

Firmele specializate au o asigurare civila care, in caz de stricaciuni care pot aparea in timpul lucrarilor de montaj obiecte sanitare, va despagubeste complet;

Firmele specializate, pentru ca lucreaza in echipe de 2 sau chiar 3 oameni, pot finaliza in timp rapid o lucrare de montaj obiecte sanitare, asigurandu-va tot confortul pe care vi-l doriti prin posibilitatea de a folosi cat mai curand baia.

Cheama acum un instalator autorizat ANRE

Suna la 0722 974 760 sau solicita online.

Reguli in montaj obiecte sanitare

Desi pare simplu, cand treaba incepe, veti constata ca sunt foarte multe aspecte la care nici nu v-ati gandit, mici trucuri si reguli care trebuie respectate in timpul montajului obiectelor sanitare, pentru a avea un rezultat cat mai bun. Iata cateva dintre acestea:

Montarea obiectelor sanitare cum ar fi cada sau cabina de dus se va realiza intr-un colt al camerei de baie pentru a evita imprastierea apei in intreaga baie;

Intre podea si fundul cazii trebuie sa ramana un spatiu suficient de mare care sa permita montarea si demontarea sifonului de la cada;

Bateria de amestec de la cada se va monta la o inaltime de 10 – 15 cm fata de cada;

Bateria de la dus – daca avem cabina de dus – se va monta la o inaltime de 1 – 1.25 m, astfel incat sa fie usor de utilizat;

E de la sine inteles ca, inainte de montajul obiectelor sanitare – cada, dus, lavoar sau rezervor de apa pentru spalare vas de WC – ne vom asigura ca sunt trase toate tevile necesare, atat cele de apa rece, cat si cele de apa calda acolo unde este nevoie de combinarea lor, racordurile externe fiind aduse toate in pozitiile necesare montajului. Astfel, pentru montaj rezervor pentru spalarea vasului de WC, daca avem un rezervor suspendat, va trebui sa tragem teava de apa rece la o inaltime de 2 m fata de podea, pentru unul asezat pe vasul de WC teava de apa rece trebuie ridicata la o inaltime de 60 cm fata de podea, iar pentru unul semisuspendat teava de apa rece va fi ridicata la 80 – 90 cm fata de podea.

Cazile de baie din tabla sau acril care nu au picioare de sustinere, necesita construirea unui soclu pe care vor fi asezate. Astfel se evita deformarea lor.

Perforarea gresiei si a faiantei se face cu o bormasina cu burghiu vidia si nu se foloseste rotopercutorul.

La montajul cabinei de dus, siliconarea se face astfel incat sa nu blocheze scurgerea apei de pe peretii cabinei in interiorul caditei.

Alegerea de la inceput o unui Instalator Autorizat va poate scuti ulterior de costuri suplimentare si de pagube neprevazute. Lucrarile beneficiaza de o garantie de 2-5 ani.