Suna acum la

0722 974 760

Suna acum la
Cere oferta

Tot ce trebuie sa stim despre montaj centrale termice

Montajul centralei termice si debransarea de la RADET aduc cateva avantaje indiscutabile, nu numai pentru confortul dumneavoastra, ci si din punct de vedere financiar! Astfel, montajul centralei termice va contribui semnificativ la stabilirea parametrilor doriti pentru temperatura si conditii de aclimatizare, oferind posibilitatea reglarii parametrilor! Platiti doar cat consumati! Mai mult, in momentele in care nu sunteti acasa o puteti opri, si chiar programa sa porneasca automat in momentul dorit de dumneavoastra, eventual cu cateva ore inainte sa va intoarceti acasa. Astfel, consumul se va reduce considerabil! Un alt avantaj al montajului centralei termice este reducerea consumului de apa, pentru ca centrala pregateste apa calda de menaj intr-un timp mult mai scurt!

 La cine apelam pentru montajul unei centrale termice?

Daca ati decis sa renuntai la serviciile RADET si sa deveniti independenti din punct de vedere termic apeland la montajul centralei termice, veti avea nevoie de un tehnician instalatii sanitare si termice cu autorizatie ANRE! Cel mai recomandat ar fi sa solicitati serviciile unei firme specializate in domeniu, pentru ca veti avea cateva avantaje indiscutabile si anume: primiti garantie pentru manopera si piesele utilizate, veti sti pretul corect inca de la inceput, firmele sunt asigurate civil, astfel incat, in caz de stricaciuni colaterale, dumneavoastra sa fiti despagubiti in totalitate. Deci, daca vreti garantie si calitate, apelati la o firma specializata pentru montajul centralei termice si nu la un particular!

Cheama acum un instalator autorizat ANRE

Suna la 0722 974 760 sau solicita online.

Cateva reguli de care trebuie tinut cont in montaj centrala termica

Pentru a obtine maxim de randament si eficienta de la centrala termica, e bine sa stiti ca acestea depind de suprafata ce urmeaza a fi incalzita, de dimensionarea corespunzatoare a tevilor si fitingurilor si, deloc in ultimul rand, de aerisirea caloriferelor, care se poate face si automat! Un specialist in montaj centrale termice va sti exact cum sa realizeze toate aceste lucruri astfel incat sa fiti cat mai multumit de efectul obtinut. Iata cateva repere:

Se recomanda folosirea tevilor de cupru! E adevarat ca sunt mai scumpe decat cele de PPR, dar, in timp, se vor dovedi mult mai rentabile pentru ca nu numai ca sunt mai rezistente, ci si degaja caldura prin zonele de trecere!

Daca suntem nevoiti sa ridicam tevile la inaltime si sa le pozitionam prin partea de sus a peretilor, este recomandat sa apelam la aerisitoare automate! Astfel vom putea evita formarea de dopuri de aer care ar scadea considerabil randamentul centralei termice!

Pentru a se putea interveni usor in caz de urgente si a facilita reparatiile in cazul avariilor, la montajul centralei termice pozitionarea si fixarea fitingurilor este foarte importanta!

Pentru a prelungi viata centralei termice se recomanda instalarea unui filtru magnetic care va fi foarte util in spalarea chimica a centralei termice si inlaturarea depunerilor de calcar atat de pe schimbatorul de caldura cat si de pe tevi si alte componente prin care circula apa!

Filtrele Y se vor curata si chiar inlocui periodic pentru a asigura o buna functionare si pe termen lung a centralei termice.

De asemenea, tot pentru a prelungi viata centralei termice, robinetii colmatati se pot si ei inlocui cand este nevoie.

Deloc in ultimul rand si deloc de neglijat este montarea unui termostat wireless! Acesta este componenta care monitorizeaza temperatura din spatiu ambiental si eficientizeaza considerabil parametrii de functionare a centralei termice! In acest fel va spori confortul dumneavoastra si, mai mult, consumul de gaze se va reduce pana la 20 %!

Pentru o buna functionare a centralei termice si prelungirea duratei de viata a acesteia, este recomandat ca, macar o data la 2 ani, sa faceti verificarea tehnica periodica!

Indiferent daca este vorba de instalarea centralei termice noi sau de repararea celei vechi echipa de instalatori autorizati ANRE Mesterul Casei iti sta la dispozitie. Atunci cand vine vorba de instalarea centralelor termice, siguranta este intotdeauna pe primul loc! Apeleaza numai la profesionisti autorizati ANRE pentru a nu iti pune viata in pericol.

Daca centrala ta necesita reparatii frecvente, este mai veche de 7 ani, se opreste si porneste fara motiv sau pur si simplu nu incalzeste corespunzator, este timpul pentru o schimbare: ai nevoie de o centrala noua.

Instalatorii nostri ofera garantie pentru toate lucrarile efectuate si sunt autorizati ANRE pentru inlocuirea si montajul tuturor tipurilor de centrale termice:

instalare centrale termice pe gaz

instalare centrale termice electrice

instalare centrale termice pe lemne sau peleti

De ce sa imi montez o centrala termica?

Pe langa confortul oferit de apa calda menajera si incalzirea in sezonul rece, centralale termice vă ofera o multime de alte avantaje:

autonomie

posibilitatea de control strict al cheltuielilor cu incalzirea

eficienta termica si astfel economii la factura de incalzire

centralele termice sunt echipamente compacte

siguranta in exploatarea si functionarea centralelor termice

Alegerea de la inceput o unui Instalator Autorizat va poate scuti ulterior de costuri suplimentare si de pagube neprevazute. Lucrarile beneficiaza de o garantie de 5 ani.