Suna acum la

0722 974 760

Suna acum la
Cere oferta

Tot ce trebuie sa stim despre montaj WC

Vasul de WC este obiectul sanitar de cea mai mare importanta din camera de baie, iar montajul WC-ului este o operatie care necesita maxima atentie si profesionalism.

 La cine apelam pentru operatia de montaj WC?

Recomandat este sa nu riscati prin a chema un particular si sa apelati la o firma specializata in instalatii sanitare, pentru ca aceasta va va pune la dispozitie un instalator cu experienta, va va oferi garantie atat pentru manopera executata, cat si pentru piesele utilizate, beneficiaza de o asigurare civila care, in caz de stricaciuni colaterale, va acoperi in intregime paguba dumneavoastra, ofera calitate si lucrari care trebuie sa se incadreze in standardele ISO pentru care sunt certificate si, deloc in ultimul rand, lucreaza cu preturi corecte, transparente pentru manopera de montaj WC si nu numai!

Cheama acum un instalator autorizat ANRE

Suna la 0722 974 760 sau solicita online.

Cateva lucruri despre montaj WC

Vasul de WC poate fi unul cu sprijin in perete sau cu sprijin in podea, iar evacuarea dejectiilor se poate face atat in lateral cat si in vertical, gravitational.

Rezervorul de apa poate fi unul care trebuie montat la inaltime, se poate aseza pe vasul de WC sau se poate instala undeva un pic deasupra acestuia, dar nu foarte sus, adica la semiinaltime!

Daca este un rezervor de inaltime, racordul de apa necesar se va ridica pana la 2 m fata de podea. Pentru rezervoarele situate pe vasul de WC, racordul de apa se va ridica la 60 cm de podea, iar in cazul rezervoarelor pe care dorim sa le montam la semiinaltime, racordul de apa se ridica la 80 – 90 cm fata de podea.

Primul lucru care trebuie realizat, insa, inainte de a monta vasul de WC si rezervorul, este terminarea podelei!

La montaj WC, realizarea scurgerii pentru dejectii este o operatie importanta, pentru ca nu vrem sa facem treaba de mantuiala si sa avem surprize urate. Astfel, daca este vorba de o scurgere gravitationala (deci pe verticala), racordul vasului de WC are diametru de 11 cm si este realizat din PVC. Daca este vorba despre o scurgere laterala, panta conductei de refulare sau de scurgere este extrem de importanta si nu sunt acceptate improvizatiile sau manopera facuta de mantuiala. Astfel, aceasta trebuie realizata spre conducta colectoare cu o valoare de 4 – 5 %. Aceasta panta este foarte importanta si, daca din motive tehnice ea nu se poate realiza, se va realiza montajul WC-ului pe un postament de beton special gandit si calculat pentru a oferi posibilitatea crearii pantei de scurgere!

Foarte important este ca fixarea definitiva a vasului de WC sa se realizeze abia dupa ce am facut toate verificarile si am pozitionat la locul lor toate componentele instalatiei. Pentru fixare se vor folosi holtzsuruburile care se prind in diblurile incastrate in suportul de prindere.

Abia dupa ce am fixat vasul de WC in podea, se va face racordarea lui la instalatia de spalare – adica la rezervorul de apa.

Exista posibilitatea ca rezervoarele de apa sa fie incastrate sau fixate pe perete. Pentru cele din urma, in kitul de instalare a rezervorului veti gasi si scheletul metalic necesar fixarii in perete.

Atunci cand facem un montaj de WC nu trebuie sa uitam ca e posibil ca, la un moment dat, sa fie necesara interventia instalatorului, mai ales daca stati la parter si aveti scurgere separata prin subsol. Ar fi foarte neplacut ca instalatorul sa fie nevoit sa intervina, de exemplu, in subsolul blocului, intr-un spatiu restrans, pentru a desfunda scurgerea de la WC-ul dumneavoastra. Pentru a evita aceste situatii nedorite, exista posibilitatea de a adapta instalatia de evacuare instaland un tocator si o circulatie fortata – se numeste sistem SFA.

Alegerea de la inceput o unui Instalator Autorizat va poate scuti ulterior de costuri suplimentare si de pagube neprevazute. Lucrarile beneficiaza de o garantie de 2-5 ani.