Suna acum la

0722 974 760

Suna acum la
Cere oferta

Tot ce trebuie sa stii despre montaj si instalare hidrofor

Ai nevoie de un hidrofor nou pentru instalatia de apa si nu stii la cine sa apelezi pentru montaj, instalare si sfaturi in alegerea unui aparat bun? Specialistii atrag atentia sa nu faceti astfel de operatiuni de unul singur, daca nu aveti experienta si pregatirea necesare. Solicitati doar ajutorul unei persoane calificate in domeniu.

Riscurile la care va expuneti sunt mari. Unul dintre acestea ar fi, ca dupa montarea presostatului electromecanic, exista posibilitatea aparitiei unui pericol mare de electrocutare. De aceea, este bine sa nu va expuneti si sa va puneti viata in pericol.

In plus, un specialist iti va spune cum sa montezi si sa instalezi hidroforul, cum sa-l alegi, ce fel de filtre trebuie sa folosesti si la ce adancime minima trebuie sa fie asezata partea superioara a hidroforului.

Ce trebuie sa stii despre montajul si instalarea unui hidrofor?

In functie de producator, aspectul unui presostat electomecanic poate diferi de la un fabricant la altul. Un specialist va poate recomanda care este cea mai buna varianta de hidrofor, in functie de debitul de apa necesar si in functie de plaja de presiune, dar si de dimensiunea pe care trebuie sa o aiba acesta.

Pentru o casa cu parter si mansarda specialistii recomanda un hidrofor care poate trage apa de la minimum cinci metri in plus fata de distanta de la el la oglinda apei. De asemenea, hidroforul trebuie sa se monteze si instaleze intr-o incinta construita sub terasa exterioara a casei.

In paralel cu hidroforul este recomandata montarea unui bec de putere mica, plasat vizibil, in asa fel incat sa fie util pentru monitorizarea periodica a timpului de repaos si de functionare a hidroforului.

Optional se poate monta si un temporizator care se reseteaza automat la oprirea motorului.

Cheama acum un instalator autorizat ANRE

Suna la 0722 974 760 sau solicita online.

In ceea ce priveste montajul si instalarea hidroforului lucrurile trebuie sa arate in urmatorul fel:

Cu ajutorul unei surubelnite late, potrivite se desurubeaza piulita de plastic, ce se regaseste in partea de deasupra capacului. Indepartand acest capac se releva regleta electrica, locul unde se conecteaza conductorii electrici, dar si cele doua arcuri, unul mare si gros si celalalt mai mic si subtire.

Arcul cel mare are proprietatea de reglare a valorii presiunii la care va porni pompa. Pompa de presiune este presetata din fabrica la aproximativ 1,4 bari. In situatia in care se doreste marirea acestei valori, se roteste piulita de pe arcul mare in sensul acelor de la ceasornic, iar pentru a o micsora se roteste in sens trigonometric.

Cu ajutorul arcului mic se va face reglarea diferentei de presiune dintre presiunea la care se va opri pompa si cea de la care va porni.

Trebuie sa se aiba in vedere ca modificarea presiunii de pornire a pompei va duce automat si la modificarea presiunii de oprire a ei. De aceea e necesara rotirea corespunzatoare piulitei. In acest fel, daca nu intervin modificari la reglajele presostatului electromecanic direct de la producator in fabrica, sistemul hidrofor va porni pompa la 1,4 bari si o va opri la aproximativ 2,8 bari. Valorile acestor reglaje pot varia, depinzand de limitele cu care vine echipat de la producator, dar mai ales de modelul presostatului.

De asemenea, se recomanda ca presiunea de pornire a apei sa se regleze intre 1 si 3 bari.

In situatia in care se uita anumite reglaje si semnificatiile fiecaruia ori sensurile de rotatie aferente micsorarii si maririi valorilor de presiune va puteti ghida pe marcajele facute de producator prin stantare.

Pentru montaj si instalare profesionala de hidrofor la instalatia de apa apeleaza cu incredere la serviciile unui specialist. Doar asa poti scapa de neplaceri si sa te bucuri de o lucrare bine facuta.

Alegerea de la inceput o unui Instalator Autorizat va poate scuti ulterior de costuri suplimentare si de pagube neprevazute. Lucrarile beneficiaza de o garantie de 2-5 ani.