Suna acum la

0722 974 760

Suna acum la
Cere oferta

Ai observant de curand ca in vasul de toaleta curge apa continuu si nu stii unde este problema? E posibil sa fie nevoie de schimbarea sau inlocuirea mecanismului de la vasul WC-ului, care s-a defectat. In plus si consumul de apara rece a crescut, dar si cheltuielile sunt mai mari la consumul de apa? Intreaba un specialist sau documenteaza-te, pentru a rezolva cat mai repede problema. Daca apa se scurge continuu prin vasul de toaleta, consumand apa inutil, este vorba de o defectiune care impiedica inchiderea valvei de scurgere care se poate rezolva simplu prin inlocuirea mecanismului vasului de WC.

Cum se poate remedia scurgerea continua a apei din rezervor? In primul rand se indeparteaza capacul rezervorului pentru a verifica daca:

Balonul care impiedica umplerea rezervorului cu apa s-a spart. In acest caz el ia apa si nu mai pluteste, impiedicand coborarea completa a clopotului, prin urmare si inchiderea ermetica a valvei. In acest caz se impune schimbarea balonului sau inlocuirea mecanismului vasului de WC.

Valva este defecta. In situatia in care valva de scurgere nu se mai inchide bine, se opreste alimentarea cu apa de la robinetul de alimentare si se va lasa clopotul pe pozitia inchis. Se goleste rezervorul, apoi se va verifica in ce stare este garnitura din interior. Daca este macinata se va inlocui de tot. Se va scoate mecanismul central al vasului de WC, rotindu-l in sens invers acelor de ceasornic, se va inlocui garnitura cu una noua si se va monta mecanismul la loc.

Cheama acum un instalator autorizat ANRE

Suna la 0722 974 760 sau solicita online.

Daca situatia e mai simpla si rezervorul este unul mai putin complicat, pentru schimbarea sau inlocuirea mecanismului de alimentare cu apa al vasului de la WC, se va proceda astfel:

Se va opri alimentarea cu apa de la conducta principala

Apoi se va trage apa ori se va goli complet rezervorul prin actionarea valvei de scurgere

Se va inlocui garnitura defecta de la mecanismul de alimentare cu apa al vasului de WC cu una noua si se va verifica daca noua garnitura etanseizeaza, fara sa mai existe scurgeri de apa. Instalatorii recomanda ca rezervoarele de apa sa fie montate la o inaltime cat mai mare, pentru ca, in cadere apa sa aiba o presiune mai mare iar spalarea vasului va fi mai eficienta. Un inconvenient, in aceste cazuri, ar fi interventia greoaie pentru inlocuirea mecanismului vasului de WC sau alte defectiuni ale vasului de alimentare cu apa, din cauza spatiului ingust dintre rezervor si tavan. Aceste rezervoare se foloseau pe vremuri, acum lucrurile s-au mai schimbat si au aparut altele moderne, care se defecteaza mai greu si nu e nevoie de inlocuirea sistemului de alimentare cu apa al vasului de WC.

Im momentul cand alegeti un vas de WC, trebuie tinut cont ca vasele de plastic, de altfel cele mai folosite in prezent, fiind mai ieftine se vor strica si mai usor. Acestea sunt si cele care necesita interventii mai dese pentru schimbarea mecanismului de alimentare cu apa al vazului de WC. In schimb, cele din ceramica sunt mai rezistente, dar pun insa si o presiune mai mare pe vasul de toaleta. Ele necesita prinderea in perete. Cele mai potrivite sunt insa, bazinele montate doar cu putin mai sus decat vasul de toaleta.

Cele moderne functioneaza in baza unui sistem de presiune a apei, care face posibila spalarea eficienta a vasului de toaleta, fara ca rezervorul sa fie montat la inaltime mare. Modelele de toaleta moderne sunt si cele care consuma mai putina apa decat cele traditionale si nu se strica usor, nefiind nevoie de schimbarea deasa a mecanismului de alimentare cu apa al vasului de WC.

Alegerea de la inceput o unui Instalator Autorizat va poate scuti ulterior de costuri suplimentare si de pagube neprevazute. Lucrarile beneficiaza de o garantie de 2-5 ani.