Suna acum la

0722 974 760

Suna acum la
Cere oferta

Tot ce trebuie sa stii despre montaj de  hote

Daca sunteti adeptul unei vieti sanatoase si va gatiti mancarea acasa, cu siguranta stiti ca aburii, fumul si mirosurile pot deveni o problema.

Pentru a evita aceste neajunsuri, insa, este suficient sa achizitionati o hota de bucatarie. Hota este un aparat domestic conceput special pentru a absorbi aburii, fumul si mirosurile neplacute, eliminandu-le in exterior.

Montajul unei hote de bucatarie este o operatie relativ simpla, numai ca va necesita o gura de aerisire spre exterior si este recomandat ca in momentul in care se face gaura de aerisire in perete hota sa fie deja achizitionata.

De ce avem nevoie pentru montaj hote?

Montajul unei hote de bucatarie nu va ridica probleme daca avem la indemana tot ce ne este necesar. Desigur, prima pe lista este hota de bucatarie! Pentru iesirea spre exterior va fi nevoie de un tub flexibil de aluminiu.

Acesta din urma, de cele mai multe ori, nu vine la pachet cu hota asa ca va trebui achizitionat separat. El nu se va achizitiona la voia intamplarii si va trebui sa tinem cont de specificatiile hotei. Sunt si hote care ofera reductii de la 15 cm la 12 cm, asa ca vom avea posibilitatea sa optam pentru doua tipuri de tub flexibil de aluminiu.

Intre hota si tubul flexibil de aluminiu este absolut necesara montarea unui guler de legatura! Atentie, este o componenta foarte importanta si e recomandat sa aveti grija de ea pana la montaj, pentru ca orice deteriorare va reduce drastic randamentul in eliminarea aburilor, fumului si mirosului si, deloc de neglijat, veti avea probleme mari la montajul hotei.

Cheama acum un instalator autorizat ANRE

Suna la 0722 974 760 sau solicita online.

In cutia in care este ambalata hota producatorul va pune si un kit de montaj, adica diblurile de care este nevoie la montajul hotei. Optional puteti sa montati si o grila de aerisire. Ea poate fi simpla, cu lamele fixe si o plasa care sa impiedice accesul insectelor si care permite o miscare unidirectionare a aerului dinspre bucatarie inspre afara. Poate avea forma patrata sau rotunda, poate fi din metal sau plastic si, desigur, poate fi vopsita in diverse culori. Grila de aerisire cu inchidere manuala este utila atunci cand vantul bate puternic.

Ea ne va fi de folos pentru a inchide iesirea spre exterior, dar necesita un efort in plus la utilizare, fiindca trebuie sa o deschidem inainte de a pune in functiune hota. Tot optional se mai poate monta si o clapeta de sens care permite circulatia unidirectionala a aerului din interior inspre afara. Este foarte utila iarna sau cand bate vantul.

Inainte de a o achizitiona, interesati-va daca nu cumva modelul de hota pe care il aveti nu contine din fabricatie aceasta clapeta de sens. Pentru situatiile mai speciale, la montajul hotei se poate pune si o clapeta manuala de sens.

O masura in plus de prevedere pentru a fii siguri ca frigul si vantul nu intra in casa prin gura de aerisire a hotei. Tipuri de montaj hote.

In functie de materialul din care este confectionat peretele pe care montam hota, se disting urmatoarele cazuri:

• Montaj hota pe perete de beton

– se folosesc dibluri de plastic, tinandu-se cont de specificatiile producatorului. Aceste dibluri sunt de cele mai multe ori in kitul de instalare al hotei, deci nu ar trebui achizitionate suplimentar;

• Montaj hota pe perete de caramida

– aici va fi nevoie de niste dibluri de plastic mai lungi, speciale pentru caramida. De obicei producatorii nu pun in kitul de montaj hota astfel de dibluri, dar ele sunt usor de procurat.

• Montaj hota pe perete de BCA

– si aici avem nevoie de dibluri speciale, din plastic sau din beton care se vor achizitiona separat, ele nefiind in kitul dat de producator.

Alegerea de la inceput o unui Instalator Autorizat va poate scuti ulterior de costuri suplimentare si de pagube neprevazute. Lucrarile beneficiaza de o garantie de 2-5 ani.