Suna acum la

0722 974 760

Suna acum la
Cere oferta

Ce trebuie sa ai in vedere la montaj  boiler

Instalarea sau montaj boiler electric este o treaba prea complicata pentru tine? Nu-i nimic. O rezolva imediat un instalator sanitar autorizat. Montajul unui boiler poate fi o treaba complicata pentru o persoana fara autorizatie si experienta necesare8. Unele informatii tehnice, precum prinderea si bransarea boilerului se pot regasi in cartea tehnica a acestuia. Dar, pe langa acestea, ai nevoie de cunostinte tehnice solide si anumite scule speciale. Insa, tot nu este de ajuns. Riscurile la care va expuneti in cazul montarii unui boiler electric sunt majore.

Nu riscati! Apelati la ajutorul unui specialist. In functie de lucrarea pentru care solicitati ajutorul unui specialist, puteti beneficia, gratuit, de consultanta din partea unui inginer profesionist, cu privire la cele mai competente sfaturi si gasirea celei mai bune solutii care sa va avantajeze din toate punctele de vedere, mai ales cele cu costurile destinate consumului.

Motivele pentru care sa apelezi la serviciile noastre de instalare boiler

Atunci cand ai nevoie de un instalator sau electrician este recomandat sa apelezi la o firma specializata, de incredere, care sa ofere servicii garantate si sa-ti asigure siguranta. Daca decizi sa colaborezi cu noi pentru o instalare boiler, vei avea o multime de beneficii, printre care:

Serviciile noastre te pot ajuta sa iti montezi obiectele sanitare;

  • Lucram cu echipamente si materiale de calitate prin care garantam rezistenta lucrarii;
  • Oferim factura si garantie pentru orice tip de interventie;
  • Oferim serviciu in regim non-stop, ne poti contacta la orice ora ai nevoie;
  • Vei afla pretul pentru instalare boiler inainte de a incepe montarea acestuia.

De asemenea, cu ajutorul unui profesionist vei alege cel mai bun boiler pentru locuinta si nevoile tale. Pe piata exista boilere electrice si pe gaz.

  Alegerea unui boiler electric se face in functie de cateva criterii esentiale:

De cata apa ai nevoie tu si intreaga familie din casa

De debitul de apa calda necesar

De volumul necesar

De eficienta energetica si consum

Cheama acum un instalator autorizat ANRE

Suna la 0722 974 760 sau solicita online.

 De asemenea, trebuie avute in vedere si costurile acestora, cel cu montajul boilerului si cel de transport.

Avantajul folosirii unui boiler electric, in comparatie cu cel pe gaz este ca primul are o durata de viata mai mare si o rata de defectiune mai mica, pe cand cel pe gaz se poate strica mai usor.

Un boiler electric instant poate asigura alimentarea cu apa calda menajera, oricand este nevoie, fara sa ramai fara apa. Boilerul electric instant este ideal, daca se monteaza intr-o incapere unde nu exista posibilitatea racordarii la un cos de fum. Sunt ieftine, au un design frumos si, in plus, economisesti spatiu in incaperea unde urmaza sa fie instalat.

Bransarea unui boiler la instalatia sanitara necesita anumite cheltuieli pentru piese, conducte si cele cu manopera.

La montajul unui boiler trebuie avute in vedere urmatoarele lucruri:

  Montajul unui filtru mecanic pe circuitul de alimentare cu apa rece;

Montajul unui filtru magnetic de 1/2 pe circuitul pentru alimentarea cu apa rece;

Montajul unei supape de siguranta pe circuitul sanitar;

Montajul unui vas de expansiune sanitar, in functie de capacitatea boilerului;

Nu este recomandata montarea de robineti intre supapa de siguranta si boiler;

Montajul unui robinet de golire in partea inferioara a boilerului.

  Pentru montajul unui boiler electric trebuie sa se respecte urmatorii pasi:

   Pozitionarea boilerului pe perete sau in pardoseala, in functie de dorinta proprietarului si mai ales in conformitate cu recomandarile de montaj ale producatorului, specificate in fisa tehnica a produsului.

Se face racordarea boilerului la reteaua de apa rece, pentru intrarea apei reci;

Se racordeaza boilerul la distributia existenta pentru apa calda, in cazul iesirii de apa calda;

Se efectueaza legatura la reteaua electrica, fara sa se faca legaturi la tablourile electrice sau doze. In echipamentul necesar montajului este inclus un cablu de alimentare si stecherul de impamantare.

In comparatie cu boilerele electrice, pentru cele termoelectrice trebuie sa se realizeze o racordare, tip tur-retur, la sistemul de incalzire.

Ia in considerare faptul ca nu orice instalator autorizat are incluse in costurile necesare montajului unui boiler si legaturile necesare la pompa de circulatie, automatizarea centralei si senzori. Sunt incluse in pretul de montaj doar montajul boilerului racordabil aparent, cu teava din cupru PPR si Pexal. De obicei, se percep tarife separat, in functie de tipul centralei si al automatizarii.

De asemenea, se percepe un tarif separat si pentru racordarea suplimentara la o teava, in alta camera decat cea destinata pentru montajul boilerului si toate materialele necesare racordarii. Alege sa ai parte de servicii profesionale si siguranta in propria locuinta.

Ce facem daca reteaua electrica din casa nu este potrivita

Una din solutiile cele mai simple este montarea unui circuit electric separat pentru boiler. Datorita faptului ca in apartamente acesta este instalat de multe ori in baie, reteaua electrica a apartementului nu este corect dimensionata (avem si masina de spalat in baie – un alt consumator major).

Pentru a evita problemele care pot sa apara cu reteaua electrica se monteaza un circuit electric separat care se alimenteaza direct din panoul central. Deasemenea siguranta principala este inlocuita cu una de capacitate mai mare.

Instalator montaj  boiler electric

Pentru instalarea unui boiler electric in siguranta apeleaza la un instalator specializat. Atentie! Nu este suficient un instalator sanitar – instalarea si punerea in functiune trebuie facuta si de un electrician autorizat ANRE.

Afla cat te costa montarea si instalarea unui boiler

Daca alegi sa colaborezi cu echipa noastra de instalatori si electricieni pentru instalare boiler, iti garantam ca vei beneficia de preturi accesibile, calculate doar dupa ce acestia se afla la fata locului si vad despre ce fel de lucrare este vorba. Pentru ca ne bazam pe transparenta si incredere, echipa se va deplasa gratuit la locuinta ta si doar dupa ce iti vei da acordul vom incepe lucrarea. Nu vei plati nimic inainte de finalizarea lucrarii.

Un instalator sanitar autorizat se va dovedi ajutorul tau de nadejde in propria casa.

Alegerea de la inceput o unui Instalator Autorizat va poate scuti ulterior de costuri suplimentare si de pagube neprevazute. Lucrarile beneficiaza de o garantie de 2-5 ani.