Suna acum la

0722 974 760

Suna acum la
Cere oferta

Ce trebuie sa ai in vedere la montajul unui boiler

Instalarea sau montajul unui boiler electric este o treaba prea complicata pentru tine? Nu-i nimic. O rezolva imediat un instalator sanitar autorizat. Montajul unui boiler poate fi o treaba complicata pentru o persoana fara autorizatie si experienta necesare. Unele informatii tehnice, precum prinderea si bransarea boilerului se pot regasi in cartea tehnica a acestuia. Dar, pe langa acestea, ai nevoie de cunostinte tehnice solide si anumite scule speciale. Insa, tot nu este de ajuns. Riscurile la care va expuneti in cazul montarii unui boiler electric sunt majore.

Nu riscati! Apelati la ajutorul unui specialist. In functie de lucrarea pentru care solicitati ajutorul unui specialist, puteti beneficia, gratuit, de consultanta din partea unui inginer profesionist, cu privire la cele mai competente sfaturi si gasirea celei mai bune solutii care sa va avantajeze din toate punctele de vedere, mai ales cele cu costurile destinate consumului.

De asemenea, cu ajutorul unui profesionist vei alege cel mai bun boiler pentru locuinta si nevoile tale. Pe piata exista boilere electrice si pe gaz.

  Alegerea unui boiler electric se face in functie de cateva criterii esentiale:

De cata apa ai nevoie tu si intreaga familie din casa

De debitul de apa calda necesar

De volumul necesar

De eficienta energetica si consum

Cheama acum un instalator autorizat ANRE

Suna la 0722 974 760 sau solicita online.

 De asemenea, trebuie avute in vedere si costurile acestora, cel cu montajul boilerului si cel de transport.

Avantajul folosirii unui boiler electric, in comparatie cu cel pe gaz este ca primul are o durata de viata mai mare si o rata de defectiune mai mica, pe cand cel pe gaz se poate strica mai usor.

Un boiler electric instant poate asigura alimentarea cu apa calda menajera, oricand este nevoie, fara sa ramai fara apa. Boilerul electric instant este ideal, daca se monteaza intr-o incapere unde nu exista posibilitatea racordarii la un cos de fum. Sunt ieftine, au un design frumos si, in plus, economisesti spatiu in incaperea unde urmaza sa fie instalat.

Bransarea unui boiler la instalatia sanitara necesita anumite cheltuieli pentru piese, conducte si cele cu manopera.

La montajul unui boiler trebuie avute in vedere urmatoarele lucruri:

  Montajul unui filtru mecanic pe circuitul de alimentare cu apa rece;

Montajul unui filtru magnetic de 1/2 pe circuitul pentru alimentarea cu apa rece;

Montajul unei supape de siguranta pe circuitul sanitar;

Montajul unui vas de expansiune sanitar, in functie de capacitatea boilerului;

Nu este recomandata montarea de robineti intre supapa de siguranta si boiler;

Montajul unui robinet de golire in partea inferioara a boilerului.

  Pentru montajul unui boiler electric trebuie sa se respecte urmatorii pasi:

   Pozitionarea boilerului pe perete sau in pardoseala, in functie de dorinta proprietarului si mai ales in conformitate cu recomandarile de montaj ale producatorului, specificate in fisa tehnica a produsului.

Se face racordarea boilerului la reteaua de apa rece, pentru intrarea apei reci;

Se racordeaza boilerul la distributia existenta pentru apa calda, in cazul iesirii de apa calda;

Se efectueaza legatura la reteaua electrica, fara sa se faca legaturi la tablourile electrice sau doze. In echipamentul necesar montajului este inclus un cablu de alimentare si stecherul de impamantare.

In comparatie cu boilerele electrice, pentru cele termoelectrice trebuie sa se realizeze o racordare, tip tur-retur, la sistemul de incalzire.

Ia in considerare faptul ca nu orice instalator autorizat are incluse in costurile necesare montajului unui boiler si legaturile necesare la pompa de circulatie, automatizarea centralei si senzori. Sunt incluse in pretul de montaj doar montajul boilerului racordabil aparent, cu teava din cupru PPR si Pexal. De obicei, se percep tarife separat, in functie de tipul centralei si al automatizarii.

De asemenea, se percepe un tarif separat si pentru racordarea suplimentara la o teava, in alta camera decat cea destinata pentru montajul boilerului si toate materialele necesare racordarii. Alege sa ai parte de servicii profesionale si siguranta in propria locuinta.

Un instalator sanitar autorizat se va dovedi ajutorul tau de nadejde in propria casa.

Alegerea de la inceput o unui Instalator Autorizat va poate scuti ulterior de costuri suplimentare si de pagube neprevazute. Lucrarile beneficiaza de o garantie de 2-5 ani.