Suna acum la

0722 974 760

Suna acum la
Cere oferta

Montajul robinetilor de trecere potriviti

Montajul robinetilor de trecere la instalatia sanitara trebuie realizat in cele mai bune conditii, indiferent daca locuiesti la bloc sau la casa. Ai un motiv in plus sa faci cea mai buna alegere, daca locuiesti la bloc iar instalatia sanitara este veche si nu mai face fata. Montajul te va feri astfel de inundatii si scapari de presiune in cazul instalatiilor pe gaz. Robinetii de trecere sunt utili la instalatiile interioare sau exterioare prin care trec gazul, apa rece sau calda, de la coloana principala la cea secundara.

O firma specializata pe instalatii sanitare iti va oferi consultanta in alegerea si montajul robinetilor de trecere, dar si calitatea unui produs cat mai bun si potrivit. Serviciile iti sunt oferite de un specialist cu pregatire tehnica.

Evita problemele care pot aparea la instalatia sanitara si monteaza piese, care rezista in timp si nu se blocheaza cand iti e lumea mai draga si tine cont de urmatoarele recomandari:

Monteaza robineti de trecere cu sfera sau bila, in alimentarea cu apa

Robinetul de trecere cu sfera sau bila este folosit in instalatii ca cu rol de izolare, in sistemele de incalzire centrala, cele energetice, tehnologii de constructie sau mecanice. Acest tip de robineti se monteaza la trecerea cu fluidele neagresive precum: apa calda, lichidul de spalare sau aer comprimat uscat. Trebuie sa ai in vedere faptul ca robinetii de trecere cu bila nu sunt chiar cei mai rezistenti. Bila din interiorul robinetului de trecere se poate bloca iar inchiderea si deschiderea robinetului nu se mai poate realiza. Sfera se va bloca iar robinetul se va invarti in gol. Daca vrei sa eviti acest tip de incidente, poti monta un robinet de trecere din polipropilena sau un altul din metal.

Cheama acum un instalator autorizat ANRE

Suna la 0722 974 760 sau solicita online.

O alta categorie de robineti de trecere sunt cei din alama cu sfera, montati la instalatiile pe care circula apa sau fluide non-agresive. Este usor de manevrat cu ajutorul manetei speciale, care permite cu usurinta intreruperea apei. In plus, robinetii de trecere din alama cu sfera se monteaza simplu, fara niciun efort. Sunt simplu de instalat si manevrat.

Robinetii de trecere din alama pot fi montati acolo unde se face racordul bateriilor de chiuveta, a masinii de spalat sau oriunde este instalatie de apa. Daca iti montezi robineti de trecere din alama scapi de riscul inundarii casei sau a vecinului de apartament. Acest dispozitiv este rezistent la contactul indelungat cu apa si nu e necesara inlocuirea lui la intervale scurte de timp. Robinetii de trecere din alama sunt potrivit la temperaturi sub limita inghetului, pana la minus 30 de grade Celsius.

Robinetii de trecere din PP-R au un larg domeniu de aplicabilitate, in functie de presiunea si temperatura de lucru si sunt mai rezistenti la spatiile din interior decat ceilalti. Montajul robinetilor de trecere din polipropilena este recomandat pentru instalatiile de apa calda sau rece, de incalzire centrala sau instalatii de transport a aerului. Daca sunt montati corect, robinetii de trecere din PP-R pot avea o durata de viata de 50 de ani, nu corodeaza, se monteaza usor si rapid.

Robinetii de trecere tip fluture se monteaza la intalatiile de gaz

Robinetii de trecere cu sfera si actionare tip fluture se monteaza doar la instalatiile de gaz. Acest tip de robineti de trecere este prevazut cu un racord olandez de tip FF si fluture metalic de culoare galbena. Robinetul de trecere de tip fluture, acoperit cu material de plastic, de culoare rosie este montat pentru instalatii in care se vehiculeaza apa sau fluidele non-agresive.

In cazul robinetilor de trecere in alimentarea cu apa e ideal sa se monteze inainte un filtru pentru apa. Avand in vedere impuritatile existente in apa sau din cauza depunerilor pe tevile mai vechi.

Filtrul se va pune dupa montajul robinetului de trecere, pentru a putea fi curatat usor si a evita stricarea robinetului. In ceea ce priveste calitatea robinetilor de trecere, specialistii recomanda sa te limitezi la marcile cunoscute precum: Giacomini, Tiemme, FIV, Hertz, Airaga, etc. Un robinet de trecere de marca se diferentiaza de unul no name prin presiunea nominala iar montajul lor trebuie facut de specialisti. Daca nu te-au convins aceste informatii, un instalator sau un tehnician de la un magazin de specialitate te va sfatui care este cea mai potrivita alegere, in functie de nevoile tale si te poate ajuta cu un montaj sigur.

Alegerea de la inceput o unui Instalator Autorizat va poate scuti ulterior de costuri suplimentare si de pagube neprevazute. Lucrarile beneficiaza de o garantie de 2-5 ani.