Suna acum la

0722 974 760

Suna acum la
Cere oferta

Sarcinile si atributiile unui instalator de instalatii sanitare

Meseria de instalator instalatii sanitare este una cautata. Acest lucru este justificat de doua aspecte:

intotdeauna va fi nevoie de un instalator instalatii sanitare, atat pentru a realiza montajul instalatiilor sanitare noi, cat si pentru a face reparatiile la instalatiile sanitare mai vechi!

este o meserie care, daca aveti experienta si simtul lucrului bine realizat – adica un portofoliu care sa va recomanda ca un bun meserias – va poate aduce venituri care sa concureze cu cele ale unui programator IT!

Cum pot deveni instalator instalatii sanitare?

Daca doriti sa imbratisati aceasta meserie, va fi necesar sa faceti un curs de calificare si sa obtineti un certificat recunoscut de Ministerul Muncii. Atentie, pentru ca aceasta recunoastere sa fie posibila, trebuie sa aveti diploma de bacalaureat. De asemenea, va puteti orienta sa faceti un curs de instalatii tehnico-sanitare si de gaze si sa obtineti si atestarea ANRE. In acest caz se poate spune ca aveti toate calificarile necesare pentru a deveni instalator instalatii tehnico sanitare si de gaze. Urmeaza acum sa va faceti ucenicia, pentru un an sau doi, si sa capatati experienta, construindu-va, totodata, si un palmares care sa va recomande pentru lucrarile viitoare.

Cheama acum un instalator autorizat ANRE

Suna la 0722 974 760 sau solicita online.

Ce face un instalator instalatii sanitare, sau care sunt atributiile lui?

Un instalator de instalatii sanitare se ocupa atat de montajul instalatiilor sanitare noi, cat si de reparatiile instalatiilor sanitare vechi. Aceste montaje sau reparatii se pot desfasura in interior sau in exterior.

Astfel, el va fi pregatiti sa:

Traga tevi si conducte de exterior sau de interior,

Sa sudeze si sa conecteze tevi si conducte de exterior sau de interior,

Sa treaca tevi prin pereti si plafoane,

Sa monteze si sa repare instalatiile tehnico sanitare,

Sa instaleze calorifere, apometre, boilere si alte accesorii specifice retelelor de apa,

Sa asigure mentenanta si reparatiile necesare la orice tip de echipament sau accesoriu din reteaua de apa,

Sa asigure mentenanta si buna functionare a instalatiilor de stingere a incendiilor.

Ce inseamna sa fii instalator instalatii sanitare non-stop?

Sunt firme specializate in instalatiile sanitare care ofera servicii de reparatii si montaj instalatii sanitare in regim de urgenta, ele avand personal calificat disponibil non-stop. Acest lucru inseamna ca pun la dispozitia clientilor un numar de urgente la care se va raspunde la orice ora din zi si din noapte. Acest serviciu este gandit pentru a fi folosit in cazurile extreme cum ar fi – spargerea unor conducte si tevi si inundatii in case si subsoluri. De ce e nevoie de interventie de urgenta? Pentru ca aceste inundatii, mai ales daca sunt in subsolul imobilelor, pot genera infiltratii care pericliteaza structura de rezistenta a cladirii. De aceea este de dorit sa se rezolve problema cat mai repede!

Ca instalator sanitar e mai bine sa lucrez individual sau in cadrul unei firme specializate?

Depinde de fiecare, dar, ca instalator instalatii sanitare in cadrul unei firme specialiazate in domeniu, aveti cateva avantaje majore:

Firma ofera garantii atat pentru manopera de montaj instalatii sanitare noi cat si pentru manopera de reparatie a instalatiilor sanitare mai vechi. Mai mult, firmele garanteaza si accesoriile folosite. Aceste garantii sunt dorite de clienti care vor prefera sa lucreze cu o firma si nu cu un particular care nu poate oferi aceleasi garantii si credibilitate;

Firmele de instalatii tehnico sanitare, mai nou, au in portofoliu si o asigurare civica care ii protejeaza in caz de stricaciuni mari, stricaciuni care pot aparea in timpul interventiei de montaj instalatie sanitara sau de reparatie instalatie sanitara. Ca si particular este mai greu sa faceti aceasta asigurare, care este un fel de RCA, dar nu pentru o masina, ci pentru un instalator instalatii sanitare.