Suna acum la

0722 974 760

Suna acum la
Cere oferta

Tot ce trebuie sa stii despre montaj cabina de dus

Cabina de dus este optiunea cea mai buna atunci cand avem o baie mica in care, efectiv, nu avem loc pentru o cada. Dar nu numai! Cabina de dus este ideala celor care au un stil de viata alert si prefera dusurile rapide, doresc sa faca o reala economie la apa si nu au copii! In general, familiile cu copii doresc o cada in care micutii sa se poata balaci in voie.

Montajul cabinei de dus, de obicei, este insotit si de montajul unei cadite de dus, dar acest lucru nu este absolut necesar, pentru ca poate fi vorba despre un dus cu rigola sau sifon de scurgere in podea.

 La cine apelam pentru montaj cabina de dus?

Montajul unei cabine de dus este o operatie care necesita un instalator sanitar. Mai mult, pentru a beneficia de garantie, de preturi corecte si de o lucrare de calitate, este recomandat sa apelati la o firma specializata in instalatii sanitare! Fata de un particular, o firma va poate garanta atat manopera cat si piesele utilizate pentru o perioada de 2, sau chiar 5 ani! Fiind certificata ISO, firma este obligata sa respecte anumite standarde de calitate si conformitate, ceea ce, pentru dumneavoastra in calitate de client, este un beneficiu major, deoarece inseamna o lucrare net superioara din punct de vedere calitativ, lucru pe care un particular mai rar il poate garanta si asigura, in ciuda tuturor recomandarilor cu care vine!

Deloc de neglijat este faptul ca, mai nou, firmele de instalatii sanitare au o asigurare civila – un fel de RCA dar nu pentru masina, ci pentru lucrarile executate. Aceasta asigurare acopera posibile daune care se pot ivi accidental in timpul montajului cabinei de dus.

Cheama acum un instalator autorizat ANRE

Suna la 0722 974 760 sau solicita online.

 Reguli pentru montaj cabina de dus

Daca aveti de montat si o cadita de dus, se va alege un colt al camerei de baie pentru a evita imprastierea apei prin intreaga baie;

Intre podea si fundul caditei trebuie sa fie un loc suficient de mare pentru a se putea monta sifonul caditei, iar patul de suport va fi prevazut cu un canal de acces necesar pentru demontarea sifonului in caz de necesitate.

In cazul montajului cabinei de dus, bateria se va monta intr-o pozitie accesibila si comoda persoanelor care stau in picioare.

Inainte de a incepe montajul cabinei de dus si a bateriei, este firesc ca toate conductele de apa calda si apa rece, cat si racordurile excentrice, sa fie aduse in pozitia convenabila.

Pentru montajul cabinei de dus este nevoie de maxima atentie si experienta! Montajul acesteia este diferit de la un model la altul si, in cazul modelelor mai complexe, poate necesita prezenta a doi oameni pentru fixarea panourilor si asamblarea intregii cabine. Dar sunt si modele simple care se pot monta usor de catre un singur instalator.

La montajul unei cabine de dus, izolarea si siliconarea cu atentie a cadrelor si a imbinarilor, este foarte importanta pentru a evita pe viitor scurgerile si infiltratiile neplacute! Dar mare atentie: profilele se siliconeaza in partea de jos spre cadita si pe verticala spre exterior. Nu se aplica silicon in interiorul cabinei pentru ca acest lucru ar impiedica apa sa fie colectata inapoi, in cadita.

Fixarea suruburilor se face pe partea interioara a cabinei iar gaurile de la suruburi se acopera, in totalitate, cu capacele speciale pe care le veti gasi in kitul de montaj cabina de dus.

Pentru a fixa mai bine profilele, se recomanda gresarea surubelnitei.

Se va acorda maxima de atentie la fixarea profilelor cabinei de dus, pentru ca ele vor sustine usile care trebuie sa se inchida perfect. Deci, inainte de a incepe fixarea lor, se vor face masuratori cu atentie si nu se lasa nimic la voia intamplarii!

Alegerea de la inceput o unui Instalator Autorizat va poate scuti ulterior de costuri suplimentare si de pagube neprevazute. Lucrarile beneficiaza de o garantie de 2-5 ani.