Suna acum la

0722 974 760

Suna acum la
Cere oferta
Montaj Boiler Electric

Montaj boiler electric sau boiler cu gaz?

Care este cel mai bun sistem de apă caldă menajeră? Care ți se potrivește pentru casa ta? Acesta este modul în care funcționează si se monteaza boiler electric sau boiler cu gaz și cum vă pot oferi apă caldă.

Să  speli vase, să faci duș, să te speli pe mâini… Anumite gesturi de zi cu zi și de igienă personală și casnică necesită intervenția apei calde.

Sunt diferitele sisteme disponibile pe piață, avantajele lor și calitățile care le fac perfecte pentru o casă sau alta. De fapt, în acest post analizăm deja cetralele, si boilerele pentru a vă ajuta să alegeți între ele cea care se potrivește cel mai bine rutinelor dumneavoastră și celor din casa dvs.

Dar, cu această ocazie, ne concentrăm exclusiv pe dispozitivele care generează doar apa calda. Care sunt mai bine: un boiler electric  sau un boiler cu gaz?

Cheama acum un instalator autorizat pentru montaj boiler electric sau boiler cu gaz

Suna la 0722 974 760 sau solicita online.

Avantajele și dezavantajele montaj boiler electric sau boiler cu gaz

Dintre sistemele actuale de producere a apei calde la domiciliu, de data aceasta am exclus direct opțiunea cazanului și contribuția acestuia la confortul termic. În acest fel, ne vom concentra exclusiv pe cele două dispozitive care fac posibilă în spațiile casnice: boilerul electric de apă și boilerul cu gaz.

Principalele diferențe dintre ele constau în modul în care produc acea apă caldă și în disponibilitatea pe care o oferă. Dacă trebuie să alegeți doar unul dintre aceste sisteme, vă lăsăm o listă cu avantajele și dezavantajele sale:

Montaj boilerul electric.

Este un rezervor mare în care este stocată deja apă caldă pentru utilizare imediată. Prin intermediul unui sistem electric (care este cel care menține temperatura), se evită ca așteptarea de câteva secunde care apare cu alte sisteme între momentul în care robinetul este activat și apa caldă începe să iasă. Astfel, principalul său avantaj este iminența. Dar printre dezavantajele sale se numără:

Este un sistem finit, când rezervorul este terminat, trebuie să așteptați ca acesta să fie reumplut și să ajungă la temperatură.

Acesta trebuie să fie pe pentru a furniza apă caldă în momentul în care utilizatorul vrea.

Procesul de umplere și încălzire a apei poate dura până la o oră.

Ocupă mult spațiu.

Poate crește cheltuielile cu energia.

Boilerul electric constă dintr-un rezervor de apă în care apa este încălzită și temperatura sa este menținută, gata de utilizare. Acest rezervor poate avea o capacitate de la 30 de litri la 300 de litri. Funcționarea sa este simplă: apa este încălzită de o rezistență electrică.

Când apa atinge temperatura dorită, rezistența este oprită și materialul izolant este responsabil pentru menținerea apei calde. Pe măsură ce se utilizează apa caldă, apa rece intră în termos și rezistența pornește din nou.

De ce este boilerul electric de apa ideal pentru consumuri mici?

Deși rezervorul termos atinge capacități mari, apa caldă este limitată. Prin urmare, dacă o unitate familială utilizează termosul pentru două sau trei dușuri consecutive, în același timp cu chiuveta sau chiuveta de bucătărie, este posibil ca apa caldă să se epuizeze.

Dacă este vorba de consumuri mici sau dacă dușurile sunt distribuite pe tot parcursul zilei, încălzitorul electric de apă poate fi o soluție bună.

În plus, încălzitoarele electrice de apă sunt mai ușor de instalat și de întreținut decât încălzitoarele cu gaz. Dacă utilizarea apei calde va fi redusă, nu merită să investiți o mulțime de bani în instalarea și întreținerea acesteia.

În plus, prețul de achiziție al unui încălzitor de apă electric este, de asemenea, mai mic decât cel al unui încălzitor.

Care sunt dezavantajele sale?

Probabil principalul său dezavantaj este prețul energiei electrice, mai mare decât prețul gazului. Cu toate acestea, faptul că nu aveți nevoie de recenzii periodice reduce această diferență de preț.

Un alt dezavantaj este limitarea apei calde la capacitatea termosului. Când apa se scurge, trebuie să așteptăm mult timp (uneori ore) până când avem din nou apă caldă.

Soluția pentru aceasta este să țineți cont de nisipul său, să planificați și să calculați consumul astfel încât să nu rămâneți blocați.

Tipuri de boilere electrice

Există mai multe tipuri de boilere electrice, cu caracteristici diferite:

Boilere electrice verticale: Ele sunt încastrate pe perete vertical, oferă o utilizare mai mare a capacității rezervorului, sunt cea mai mare capacitate datorită instalării lor, dar sunt mai grele, deci se recomandă instalarea lor pe pereți sau pereți despărțitori groși.

Boilere electrice orizontale: Ele pot fi instalate orizontal sau vertical, astfel încât acestea sunt mai versatile, dar nu puteți profita din plin de capacitatea cupei și citirea termostatului nu este adesea precisă.

Înainte de a cumpăra un boiler electric, este important să știți unde va fi plasat. În teorie, ar trebui să fie aproape de baie, deoarece este locul în care apa caldă este cea mai mare parte necesară, dacă este plasată mai departe, apa ar putea fi răcită în timpul călătoriei prin conducte.

Acesta este motivul pentru care este recomandabil să-l plasați în baie, lângă un dop și o priză de apă.

Caracteristici de luat în considerare pentru a cumpăra boilere electrice

Caracteristicile care trebuie luate în considerare la cumpărarea unui boilere electric sunt:

Căptușeală cu găleată: Că este rezistent la coroziune și var prezent în apă.

Izolarea adecvată a găleții: Acest lucru pentru a se asigura că apa durează fierbinte pentru mai mult timp în interiorul rezervorului, mai puține pierderi de căldură și economii mai mari de energie.

Nu necesită instalații de gaz.

Puterea termosului: Dacă doriți ca apa să se încălzească mai repede, aveți nevoie de mai multă energie, deși consumul de energie este mai mare. Și, de asemenea, provoacă deteriorarea componentelor mai devreme.

Că au un programator digital: Pentru confort și economii de energie, se recomandă ca termosul să aibă o setare de temperatură sau termostat programabil, pentru a-l cupla la orele de utilizare a apei calde.

Achiziția trebuie să includă instalarea de către un profesionist, care indică clientului modul corect de utilizare a acesteia și o garanție pentru reparații.

Montaj boiler pe gaz.

Acest sistem încălzește apa în momentul în care urmează să fie utilizată. Se compune dintr-o serie de arzătoare care cresc temperatura lichidului atunci când trece prin conducta indicată.

Astfel, ca avantaje am evidenția posibilitatea de a avea apă caldă nelimitată și economiile de energie derivate din utilizarea gazului (în loc de electricitate). În ceea ce privește dezavantajele:

Este nevoie de intervenția unui instalator autorizat ANRE pentru montaj boiler electric sau boiler cu gaz și revizuirile periodice ale acestuia.

Apa nu iese fierbinte imediat și nici nu menține întotdeauna aceeași temperatură.

Este nevoie de un debit minim de apă pentru a începe să funcționeze.

Într-un boiler cu gaz, apa este încălzită în momentul în care avem nevoie de ea. Când deschidem robinetul de apă caldă, aparatul începe să încălzească apa folosind o serie de arzătoare cu gaz. După un minut sau două, aproximativ, putem avea apă caldă nelimitată.

De ce este încălzitorul cu gaz ideal pentru consumuri mari?

În primul rând, gazul natural este mai ieftin decât electricitatea, așa că dacă vom consuma energie considerabil, merită să ne uităm la preț.

În al doilea rând, faptul de a avea apă caldă nelimitată este un avantaj de luat în considerare, deoarece vom evita să rămânem fără apă caldă în mijlocul unei băi.

Care sunt dezavantajele sale?

După cum am spus, apa caldă nu iese imediat, dar trebuie să așteptăm ca încălzitorul să-și facă funcția. Între timp, vom avea robinetul deschis, lăsând apă rece până când va sosi cel fierbinte. În plus, este necesar un debit minim de apă pentru ca încălzitorul să înceapă să funcționeze.

Un alt dezavantaj al tratamentului cu un încălzitor cu gaz este faptul că necesită o instalație de gaz și obligația de a angaja controale periodice.

Acum, că știți toate detaliile instalării unui boiler de apă electric sau a unui boiler pe gaz, decizia este în mâinile tale. Odata ce il ai, contacteaza specialistii nostri si te vom ajuta sa gasesti modelul potrivit pentru tine.

Alegerea de la inceput o unui Instalator Autorizat va poate scuti ulterior de costuri suplimentare si de pagube neprevazute. Lucrarile beneficiaza de o garantie de 2-5 ani.